ZelfRanken.nl voor optimalisatie hulp

Basis SEO

Bezint eer ge begint

Een goede website opzetten die het waardig is voor Google om hoog te plaatsen schudt je niet even uit de mouw. Er zit een groot deel aan huiswerk in. Weet voordat je gaat beginnen met welke zoektermen je wilt gaan ranken. Wat is er allemaal minimaal voor nodig om dit te bereiken? De top 10 rankende concurrerende websites zijn je voor gegaan. Bestudeer deze voor een goede basis seo.

Site Structuur

Een duidelijk begrijpbaar structuur in je site aanbrengen is de eerste stap voor basis seo. Zonder goede indeling is je site moeilijker te begrijpen voor mens en machine.

De beste en meest bekende site structuur heet silo. Dit systeem wordt hiernaast in afbeelding aangegeven. Het is tevens een belangrijk onderdeel voor intern linken.

Bekijk de seo cursus site structuur en intern linken, het is gratis.

basis seo site structuur
breng duidelijkheid in pagina seo aan

Schep duidelijkheid

Wat voor jou logisch is, dat is hoogst waarschijnlijk minder logisch voor je bezoeker en/of Google. Leg je onderwerp uit zodat een klein kind het kan begrijpen. Overdreven veel informatie is duidelijke informatie.

Hoe beter jij jouw online werkstuk maakt, hoe duidelijker het is, hoe hoger je met deze zoekterm in Google komt.

Basis onderdelen

De basis seo wordt door seo plugin RankMath al ingevuld. Maar het benodigd wel controle. Zorg ervoor dat jouw zoekterm waarmee je hoog in Google wilt komen altijd terug komt in minimaal:

Pagina Url – Pagina titel – Pagina Beschrijving – H1 tag (koptekst) – H2 tag – Afbeelding ALT tag – afbeelding bestandsnaam.

Er is meer om op te letten, dit valt echter buiten de basis seo.

Je site is in de basis helemaal klaar? Probeer backlinks te verkrijgen. Dit klinkt makkelijker dan het is, maar offsite seo (linkbuilding) heeft aardig wat voeten in de aarde.

Wat wij aanraden is om dit niet lichtelijk op te nemen. Ga goed van start, maar wel RUSTIG aan. Een nieuwe site die meteen honderden backlinks verkrijgt? Alarmbellen beginnen bij Google te rinkelen.

Zorg voor kwaliteit met startpagina linkbuilding cursus.

Nu begint het pas

Nu is alles klaar, je hebt de juiste structuur, gebruikt RankMath, hebt linkbuilding en nog sta je niet op pagina 1. Afhankelijk per zoekterm zal dit goed kunnen. Het geval is, je DENKT klaar te zijn, maar in werkelijkheid heb je slechts de basis opgezet. Nu pas begint het echte optimaliseren.

SEO komt dus niet uit een plugin

Zelfs met RankMath, de beste plugin voor seo, ben je er nog niet. Het geval is dat plugins tot op een zekere hoogte kunnen helpen. Seo-experts weten wat te doen, en met wat seo cursussen jij straks ook.

Basis seo begint bij je zelf

Voor vrijwel alle soorten websites is verkopen/inkomsten werven de reden om een site te beginnen. Doe je dit serieus, verwacht je dat er inkomsten uit komt rollen. Dan is investeren (hoe klein dan ook) een must. In 23 jaar ervaring met seo en linkbuilding is het duidelijk geworden dat mensen geen eens een betaalde plugin en/of thema hebben, maar wel hoge verwachtingen hebben. Deze personen zijn bezig met minder dan basis seo. Er is vrijwel geen kans op succes.

Onze punten

Zelf seo leren

Je eigen succes in handen houden? Als je er de tijd en zin voor hebt moedigen we dit alleen maar aan. De benodigdheden zijn vaak online te vinden zoals het zelf seo leren. Niet geheel ontoevallig natuurlijk dat hier over wordt begonnen. We zijn namelijk de site bij uitstek die jou seo aanleert. En dit op een hoog niveau in begrijpelijke taal met natuurlijk de basis seo. Zie maar de video cursussen die je hier kan vinden.

Het is de fundering waar je verder op kan bouwen, dus heel belangrijk. Wie niet de basis seo in orde heeft gaat grootse moeite krijgen om hoog in Google te komen. Geavanceerde seo heeft de grootste impact als de basis goed staat.

Vrijwel elke zoekterm kent een ruime concurrentie. Als je net zo goed als 12 in een dozijn de seo in orde hebt, beland je nooit op pagina 1. Jezelf onderscheiden van de rest door meer en beter te willen gaat doorslag geven.

Terug lezen?