ZelfRanken.nl voor optimalisatie hulp

SEO cursussen

Zien is zelf kunnen

Met een beetje hulp door video uitleg is jouw site straks ook vindbaar.

Zet de juiste basis

Hoe leuk en interessant seo ook is. Je behaalt pas resultaat als de basis van jouw site goed is. Silo structuur en intern linken zijn enkele van de seo cursussen die je fundering sterk maakt. Na het aanmaken van een gratis account vindt je nog veel meer (gratis) video’s met de juiste informatie.

SEO kracht van social

De enorm sterke social media websites worden op unieke wijze ingezet ter behoeve van seo. Door deze ook nog eens met elkaar te stapelen (stacken) ontstaat er zoiets krachtigs dat jouw zoektermen alleen maar willen stijgen in Google’s resultaten pagina’s. Dit zonder onderhoud aan je kanalen.

Beter dan plugin

Dat een seo plugin voor jouw schema zorgt is leuk, dat doen ze ook voor al je concurrenten. Er is dan ook weinig unieks aan om jezelf los van de massa te maken. Zelf schrijven is wel zo simpel te verwezenlijken, en ook nog vele malen beter dan het automatisch gegenereerde.

Geheel jouw succes

Je werkt zelf aan je seo en/of linkbuilding in geheel eigen tempo. Je leert wat bij, en uiteindelijk is het leuk om je eigen vorderingen bij te houden.

De seo cursussen zijn van deze tijd en zeer goed begrijpbaar. Vele cursisten gingen je voor en hebben reeds posities hoog in Google weten te behalen met hun meest belangrijke zoekterm(en).

Vindbaarheid heeft niks met geluk nodig, maar met kennis.

Video Seo Cursussen

Basis SEO voor beginners

Voor wie begint met een site op te zetten. Je bent als eerste bezit met de basis seo en site structuur. Ben je nog aan het oriënteren over welk platform je wilt? Bezint eer ge begint is altijd verstandig en zeker in het beginsel. Platformen zoals Wix en Jimdo zijn makkelijk om een site online te krijgen. Alleen is de SEO (technisch) vrijwel altijd een draak, plus geven ze geen volledige toegang en maken gebruik van gedeelde bestanden.

Seo plugin kiezen (WordPress)

Als je de beste keuze voor jouw site hebt gemaakt, vaak is dit WordPress omdat je er alle kanten mee op kan, dan is het tijd om stil te staan bij welke SEO-plugin je wilt gebruiken.

Vele kennen alleen Yoast, of hebben nooit iets anders geprobeerd. Er wordt volop beweerd dat dit ook de beste is. Dat is best vreemd als er nooit iets anders is geprobeerd toch?

Als we alle seo-plugins naast elkaar leggen en beoordelen. Dan zeggen de internationale seo-experts dat Yoast juist de minst goede is. In Nederland begint dit geluid ook harder te worden.

Rank Math aan kop

Zelfranken.nl zweert bij RankMath. Deze plugin bezit veel meer, betere programmering, draait lichter, en vooral geeft het de meeste baat.

Niet geheel onbelangrijk, volgens de commerciële gebruikers is het ook gebruiksvriendelijker dan concurrerende seo-plugins.

Waar RankMath erg sterk in is. Het onderdeel schema. Je geeft alleen aan welke niche zo dicht mogelijk bij jouw site ligt en RankMath doet de rest.

Meta tags, titels, beschrijvingen invullen kan je ook rustig aan deze plugin overlaten. Plus de analytics en 404, redirect en … allemaal prachtig.

schema cursussen

Schema.org uitgelegd

Een belangrijk deel aan seo cursussen is het onderdeel schema Json-LD. Als je hier nog nooit van hebt gehoord, dat is ok, geen paniek.

Schema script geeft in het kort aan Google door waar jouw site over gaat. Al ziet het er op eerste gezicht imposant uit, het valt te doen als je er maar even voor gaat zitten.

Zelfranken.nl legt je uit en geeft je voorbeelden die je gratis kan downloaden. Dit alles geavanceerd, dus verder dan wat een plugin kan geven.

Startpagina linkbuilding

Een link aanvragen of zelf een startpagina maken? Die benadering stamt nog uit het jaar 1995. Net als bij alle seo cursussen gaan we ook bij linkbuilding geavanceerd werken. Het onderste en beste wordt uit de kan gehaald.

In deze cursus worden startpagina’s in tier diagram geplaatst. Dit klinkt misschien moeilijk, maar dat is het zeker niet. Je krijgt lijsten met in totaal honderden startpagina’s om gratis en goed gebruik van te maken.

De beste tips en tricks weten die voor super effect zorgen? Start de cursus.

Om mee te beginnen is pagina optimalisatie het absoluut minimale om te bezitten. Hierna hangt het af wat de specifieke website benodigd. Wat we willen benadrukken is dat ‘het minimale werk willen doen’ niet de juiste instelling is. Het is veel beter om jezelf altijd af te vragen ‘wat kan ik nog meer doen’.

Dit is afhankelijk van hoeveel en hoe sterk de concurrentie is, alsmede wat alreeds is gebeurt en leeftijd van de website. Niet te vergeten hoe goed de seo cursus is uitgevoerd. Hierdoor kan je rekenen op slechts enkele dagen tot 6 maanden om verschil te merken. We raden sterk aan om niet af te wachten tot je verbetering ziet. Dit zou zonde tijd zijn, ga gewoon door, niets doen en/of afwachten werpt nooit vruchten af.

Terug lezen?