Leestijd: 4 minuten

Website verbetering

De belangrijkste manier om verkeer van Google te krijgen is de ranking in hun zoekresultaten. Een bedrijf kan volledig onbekend zijn buiten zijn dichtstbijzijnde geografische gebied, maar met een goede ranking kan het miljoenen klanten hebben – nog een reden om SEO niet te negeren.

Dus je hebt een paar SEO experimenten gedaan op je eigen site en nu weet je waar je staat voor bepaalde zoekwoorden in Google. Je denkt waarschijnlijk “maar als ik nu eens wist wat er recht onder me staat” (en ook boven me), dan zou ik kunnen verbeteren waar ik nu sta en die nog verder naar beneden kunnen duwen; als er maar een manier was om dat te controleren.

Linkbuilding voor vindbaarheid

Linkbuilding is een sterke manier om je website vindbaar te maken. Als iemand op het internet op zoek is naar uw website en u linkt ernaar (of ze komen op een andere manier achter u en linken naar u), dan weet Google dat hun gebruikers uw site leuk vinden en plaatsen ze die misschien hoger in hun zoekresultaten.

Dat is hoe je veel verkeer van het internet kunt krijgen, zelfs als niemand je site kent: je zorgt ervoor dat andere mensen aan Google vertellen dat ze je site leuk vinden en dan stuurt Google gebruikers die zoeken naar wat die andere mensen leuk vonden.

Het is een absolute must om aan linkbuilding te doen op ten minste enkele sites. Merk op dat ik zei “op tenminste enkele sites” – je zou kunnen denken: “Ik krijg 100 links en word #1 in Google!” (Doe niet zo gek.) Je moet hoe dan ook goede inhoud op je site hebben, dus waarom niet de extra moeite nemen? Ten tweede, stop niet na het krijgen van slechts 100 of zo links – vergeet niet dat er miljoenen websites in de wereld zijn! Er is veel meer voor nodig dan 200-300 links om in de top 10 in Google te komen.

De basis van linkbuilding is heel eenvoudig. Het enige wat je moet doen is websites vinden die relevant zijn voor de jouwe en hen vragen of ze naar jou willen linken. Dit kan een blog over vissen zijn waar u visuitrusting verkoopt, of het kan iemand zijn met een e-mail lijst van abonnees die van country muziek houden. Als u al een aantal sites heeft die naar uw site linken, zorg er dan voor dat ze allemaal naar één specifieke pagina linken (het is prima als andere pagina’s op uw site ook gelinkt zijn).

Gebruik hoge authority sites

Verschillende soorten websites zullen verschillende soorten updates aanbieden. Een nieuwssite zal commentaren onder artikels toelaten, wat gemakkelijk is voor mensen die hun inhoud hoog willen laten scoren in zoekmachines – geef gewoon commentaar bij een artikel! Twitter kan iedereen mensen aanbevelen om te volgen, dus vraag uw volgers om over u te twitteren.

Zoekmachines houden ook van sociale mediasites. Facebook en Google+ zijn beide gemakkelijk om accounts voor op te zetten – als je al een website hebt, is het enige wat je nodig hebt een e-mailadres dat niet met iemand anders wordt gedeeld (ja, dit betekent dat het een echt e-mailadres moet zijn). Als je nog geen website hebt, geen probleem – doe snel wat onderzoek naar goede domeinnamen en wijs die tijdelijk ergens naartoe totdat je site live is. Zodra de site live is, deel hem dan op sociale media netwerken.

Google houdt ook van YouTube. Je kan video’s maken voor je site of linken naar relevante video’s van anderen om zo snel het aantal terugmeldingen te verhogen.

Als je zelf geen video’s wilt maken of wilt linken naar externe video’s, zijn er een paar basistips om je YouTube account te optimaliseren. Ten eerste, zorg ervoor dat je profielfoto een foto van jezelf is en niet een of ander logo – mensen zullen je gemakkelijker kunnen vinden als ze weten hoe je eruit ziet. Ten tweede, gebruik een interessante gebruikersnaam zodat meer mensen je zullen volgen! Ten derde, voeg een goede beschrijving toe van wie je bent en wat je doet op YouTube. Tot slot, gebruik annotaties met links naar je video’s in plaats van te verwachten dat gebruikers direct van video naar video navigeren.

Merk op dat het niet nodig is om het alleen bij Google-sites te houden als het gaat om linkbuilding. Er is niets mis mee om contact op te nemen met iemand bijeen kleine website en vraag hen om ergens op hun site naar jou te linken – in feite is dat een goed idee. Op die manier heeft u het voordeel dat iemand anders wat werk voor u doet (in plaats van de hele dag e-mails uit te typen).

Helaas, er is geen gemakkelijke regel als het gaat om link building. Het maakt niet uit wat je doet of waar je site over gaat, het creëren van hoge kwaliteit content kost moeite en tijd. De truc is te weten welke websites het meest relevant zijn voor de uwe en met hen in contact te komen. Het kan erg moeilijk zijn om sites binnen uw niche te vinden die bereid zijn om u te helpen snel links te bouwen! Gelukkig, als je 30 minuten besteedt aan het bekijken van de profielen van andere mensen in Google mijn bedrijf, zal dit je een idee geven van hoe mensen delen graag informatie.