Leestijd: 9 minuten

Inhoudelijk over Search Engine Optimization (SEO)

seo economisch onderzoek, search engine optimization, seo

Leer hoog in Google te komen door SEO

Wij zijn gespecialiseerd in het geven van seo cursussen met geavanceerde technieken. Al ons leermateriaal is geschikt voor zowel de beginner als ver gevorderde seo-er.

Overzicht van zoekmachine optimalisatie

Op deze webpagina leggen we je technieken uit zodat jouw zoekwoorden vindbaar in zoekresultaten van zoekmachines (bij uitstek Google) komen. Laat jouw bedrijf ook gevonden worden zonder hiervoor te adverteren.

verkoop seo cursus

SEO cursus kopen

Onze seo cursus bestaat uit video’s die uitleggen en laten zien hoe je bovenaan in Google komt. Geschikt voor elk soort site voor de Nederlandse Google (google.nl).

Zoekwoorden met meer concurrentie en hoger zoekvolume tot ongeveer 10.000 maandelijkse zoekopdrachten.

Wat is SEO niet ?

SEO is niet voor alleen zoekmachine optimalisatie specialisten. Iedereen met een gezonde houding, de wil om te leren, en niet vies is om tijd en werk aan seo te besteden voldoet. SEO is ook geen knop die omgezet wordt of uit een plugin komt.

Lees meer over wat is SEO niet

Wat is SEO wel ?

SEO is wel iets om je hoofd bij te houden. Al is het niet moeilijk, even uit je mouw schudden zal het niet zijn. SEO is een groeiproces in zoekmachines, alles wat je doet zal tijd nodig hebben om in resultaat te veranderen. Optimalisaties om bezoekers het beste voor te schotelen staat voorop. De manier waarop je dat doet zal met concurrerende websites verschillen. Optimalisaties zijn niet altijd zichtbaar of merkbaar.

Lees meer over wat is SEO wel

Waar bestaat SEO uit ?

SEO bestaat uit meerdere onderdelen. Elk onderdeel bestaat weer uit vele punten waaraan voldaan dient te worden. Hoe meer je toepast des te beter, alleen hoeft niet alles nodig te zijn. Dit verschilt van website tot website. Adverteren kan ook maar heet dan Search Engine Advertising (SEA). Hieronder staan de meest belangrijke zoekmachineoptimalisatie onderdelen.

Onsite SEO

Met alles wat je op jouw site uitvoert noemen we onsite seo. Of dit nu bloggen is, een productpagina toevoegen of uiteraard de zoekmachine optimalisatie verbetert doe je op jouw domeinnaam en valt hiermee onder onsite SEO.

Lees meer over onsite seo

Website SEO

Voor onder andere webwinkels en dienstaanbod sites dient er een logisch structuur aanwezig te zijn. Het meest gebruikte en best werkende structuursoort noemen we Silo. Omdat je site hoogst waarschijnlijk uit meerdere pagina’s bestaat is het makkelijk voor de bezoeker en Google het logische Silo structuur te hebben. Om van pagina naar pagina te kunnen surfen dient er tevens gebruik van intern linken te worden gemaakt.

Lees meer over Silo structuur

Lees meer over Intern Linken

Pagina SEO

Elke pagina die je hoog in Google wilt hebben zal moeten voldoen aan pagina seo. Dit onderdeel blijkt in de praktijk een lastige te zijn want er zijn behoorlijk wat verschillende punten en lang niet alle seo specialisten zitten hiermee op 1 lijn.

Lees meer over pagina seo

linkbuilding om op eerste pagina Google te komen

Linkbuilding

Offsite SEO

Alle optimalisaties die je niet op eigen domein doet maar op andere websites noemen we offsite seo. Dit onderdeel is hoogst waarschijnlijk het meest omvattende. Hier bestaan dan ook weer meerdere onderdelen van.

Lees meer over offsite SEO

Linkbuilding

Je hebt vast al eens over linkbuilding gehoord en wist je ook dat er verschillende vormen van linkbuilding zijn? Hierdoor zit er ook verschil in kwaliteit. De ene linkbuilding zal betere profijten geven dan de ander. Wij gaan het uitsluitend hebben over de meest krachtige soort ofwel tier linkbuilding.

Lees meer over linkbuilding

Tier linkbuilding

De pagina’s waarop je backlinks staan voorzien van backlinks noemen we tier linkbuilding. De tier die naar jouw site (MainSite) linkt is de tier 1. Backlinks die linken naar je tier 1 is automatisch de tier 2. Er zit geen limiet aan de aantal tiers. Hoe meer hoe beter. Je zou het kunnen zien als domino, elk steentje tikt een volgende aan met als laatste de MainSite. Door deze constructie volgt als het ware een offsite silo waardoor het duidelijk is over welk onderwerp het gaat. Door de links in deze tier linkbuilding volgt er linkjuice welke de authority van MainSite verhoogd.

Lees meer over tier linkbuilding

Authority building

Authority building lijkt op linkbuilding alleen is deze hoofdzakelijk voor het verhogen van authority. Het grootste verschil is werken met anchor teksten (link titel). Authority building hoeft dit niet te hebben. Websites met hoge authority ranken doorgaans beter en sneller.

Lees meer over authority building

Stacking

Stacking is de opstapeling van gelijksoortige. Dit kan inhouden dat je Google eigendommen met elkaar kan stapelen, we noemen deze Gstack. Hier wordt onder andere Google Site, GMB, Google Sheets en Documenten via een speciale techniek op een bepaalde manier met elkaar gestacked. Dan is er ook nog Bucket Stacking. Hier worden buckets vanuit de cloud op elkaar gestapeld. Het stacken van buckets is een zeer lucratieve vorm van SEO en wordt alleen door ver gevorderden beoefend.

zoekmachineoptimalisatie

SEO teksten (content)

Het geschreven woord is voor search engine optimization een hele rompslomp. Achterover zitten en maar raak typen is er niet bij. Hoeveelheid aan woorden, welke woorden in het content, en wat zijn de 3 verschillende soorten zoekwoorden. Goede seo teksten en/of artikelen maken het verschil om van pagina 2 naar de eerste pagina in Google te komen.

Meer lezen over seo teksten (content)

Basis SEO

De beginselen van optimalisatie noemen we basis seo. Al wat doorgaans bekend is, en gratis wordt verschaft vanuit de Google richtlijnen valt hieronder. Dit zorgt ervoor dat basis SEO door vele wordt beoefend. Het gevolg hiervan is dat té veel websites met het zelfde zoekwoord pagina 1 van Google proberen in te dringen. Uiteindelijk valt men in de massa weg en probeert dan via basis SEO het laaghangend fruit.

Lees meer over basis SEO

Geavanceerde SEO

Onbekende technieken zijn veelal betaald en vallen onder geavanceerde seo. Hiermee maak je jezelf los van de massa waardoor je boven de rest uit rankt. Met geavanceerde seo verbeter je, en ga je verder dan basis seo. Helaas geeft basis SEO niet altijd het juiste antwoord. Dit schopt dan tegen zere schenen aan, misschien is geavanceerde SEO dan ook een trap verder.

Lees meer over geavanceerde SEO

Broncode optimalisatie

Waar mainstream basis-seo stopt gaat de advanced-seo door. Er is meer dan het oog aan de voorkant ziet. Dus nemen wij de broncode onder de loep. Ja dat zijn meta tags én andere tags. Maar ook dat is nog vrij standaard. Google leest de gehele broncode, komen hier jouw 1 op 1 zoekwoorden, zoekwoord variaties en LSI in voor? Op welke plekken, en hoe dit wordt ingezet leer je allemaal in onze training zoekmachine optimalisatie.

SEO specialist

Iemand met verstand van zoekmachine optimalisatie noemen we een seo specialist. Doordat er geen officieel diploma voor dit beroep is mag iedereen zich een seo specialist noemen, wat bedrog weer in de hand werkt. De meeste in ons land die zichzelf als seo specialist uitgeven hebben wel ervaring maar genoten nooit van een seo cursus.

Dit laatste is zorgwekkend omdat nieuwe technieken zijn achtergebleven en onjuistheden uit de basis SEO blijven beoefenen. Gelukkig is daar de training van ZelfRanken.nl waar juist seo specialisten maar al te graag hun kennis bijspijkeren. Voor het uitbesteden van SEO is het zaak de juiste specialist aan jouw opdracht toe te vertrouwen.

Lees meer over seo specialist

SEO specialist inhuren (voor 1 uur)

Eerst proeven voordat je een seo-specialist aanneemt? Hier kan dat. Je huurt Greg voor een uur in. Dit behoort je site al een goede zet omhoog in de resultatenpagina te geven. Blij met het behaalde resultaat en je wilt Greg voor een langere periode inhuren?

Lees meer over seo specialist inhuren

Lokale SEO

Niet altijd hoef je landelijk vindbaar te zijn, in dit geval is er lokale seo. De kapper om de hoek wilt online lokaal vindbaar zijn omdat 100km verderop de klanten toch niet vandaan komen. Lokaal in de zoekresultaten staan vraagt om de plaatsnaam achter de zoekwoord zoals ‘kapper Putten’. Plaatsnaam en regio vermelden in je website is noodzakelijk. Extra uitbreidingen met onder andere Google Maps en Google mijn Bedrijf geven vaak de doorslag voor die lokale doelgroep. 

seo lokaal

SEO technieken

Het is zeker aan te raden om meerdere seo technieken goed te beheersen. De meeste winst ligt echter niet in de onsite maar de offsite seo. Dit is vreemd en behoort volgens ons niet zo te zijn maar het is niet anders. Onsite seo technieken zijn doorgaans wat simpeler dan offsite seo technieken.

Lees meer over SEO technieken

seo technieken

Search Engine Optimization

Black Hat SEO

Waar de meest wilde verhalen over gaan is Black Hat Seo. Veelal vindt men dat gebruik maken van tools de search engine manipuleren (zoekresultaten beïnvloeden). Anderen beweren weer dat misbruik van techniek juist Seo Black Hat is. In basis-seo roept men woorden als straf en penalty als bangmakerij. Al doen wij en leren je niet hoe dit deel in werking gaat. We willen je wel vertellen wat Black Hat nu echt is.  

seo black hat

White Hat Seo

De meest tedere manier van zoekmachineoptimalisatie is White Hat Seo. Precies werkend volgens de Google richtlijnen. Elke optimalisatie wordt uitgevoerd op die manier dat Google voorschrijft. Marketing bureaus houden van de positieve vooroordelen waar White Hat voor staat. Maar voor wie is het nu goed? Tip, niet voor jou.

white hat seo

Grey Hat SEO

Neem wat White en meng dit met een beetje Black en we verkrijgen Grey Hat Seo. Deze vorm van zoekmachineoptimalisatie wordt doorgaans het meeste ingezet. Je bent dan wel niet het braafste kindje in de klas maar ook niet de pestkop. Een perfecte vergulde middenweg om onder de radar te blijven terwijl search engine optimization opschiet.

seo gray hat

Tin Foil Hat SEO

Tin Foil Hat Seo is een geintje uit eigen fabricage. Met een knipoog en glimlach naar basis-seo is deze term bedoeld. Het samenzweerders symbool dat een mooi glimmende verschijning heeft is dus geen serieuze bedoeling, maar…. Wij poetsen onze kennis dusdanig op dat het glimt.

tin foil hat seo

WordPress SEO

Het platform WordPress is het vaakst gekozen, dat is niet vreemd want het is in bijna elk geval de alleskunner. Voor zoekmachine Google bestaan er plugins die vindbaarheid ondersteunen. WordPress seo is een vrij simpele. Al helemaal als je weet wat je doet.

Lees meer over WordPress SEO

Hoe lang duurt SEO ?

SEO stopt nooit. Zodra je website een standaard heeft geplaatst hoeft dit niet opnieuw maar er zijn altijd updates nodig. Je website up to date houden is dus een must. Maar we begrijpen dat dit nog geen antwoord op je vraag is. Er is echter ook geen goed antwoord op behalve dat het niet snel gaat. Zoekmachine optimalisatie vraagt haar tijd. Zodra onsite SEO is gedaan of beter gezegd continu aan het uitbreiden is, kan de offsite SEO niet stoppen.

Lees meer over hoe lang duurt seo

SEO hulp

Er zijn meerdere uitgestoken handen die willen helpen met jouw zoekmachineoptimalisatie. Je kunt kiezen om online trainingen te volgen en live hulp vanaf social media.

Leest meer over seo hulp

SEO uitbesteden (kopen)

Zoekmachineoptimalisatie door Greg laten doen? Zonder contract dus altijd opzegbaar is de optie met maandelijkse facturatie. Een andere mogelijkheid is SEO kopen. Hier betaal je een eenmalig bedrag waar we samen uit komen.

Meer lezen over seo uitbesteden

Zoekmachineoptimalisatie training

verpakking seo cursus