De beste SEO
doe je zelf

 

Waarom seo ?

Wie een site heeft, dit kan zijn een website voor het aanbieden van een dienst, webwinkel, blog, startpagina e.d. wilt ook dat deze wordt bezocht door geïnteresseerd publiek.

Een grote bron om bezoekers vandaan te verkrijgen zijn zoekmachines waaronder Google. Alleen lijkt het of als iedereen vindbaar is behalve jij.

Ga je, of laat je seo toepassen dan verandert dit de zaak. Je site is geoptimaliseerd om vindbaar voor je publiek te zijn.

Basis seo punten

Geavanceerde seo puntenVoor iedereen begrijpbaar gemaakt

Omdat je ergens moet beginnen maar geen idee hebt waar. In de pagina seo versimpeld hebben we het zo makkelijk mogelijk gemaakt voor je. Of lees eerst ‘wat is seo

Zoals Albert Einstein ooit eens zei “Als je het niet simpel kan uitleggen weet je er te weinig vanaf“.

Op zelfranken.nl gaan we het dan ook niet moeilijker maken dan het is, maar begrijpbaarder. We vliegen erdoor heen en klimmen snel naar de hoogste rankings.

Zorg voor een knappe website

Het klinkt simpel maar de praktijk laat nog altijd zien dat de meeste mensen hier problemen mee hebben. Het beste en meest simpele om te doen is een webdesigner je te laten helpen. Specialisten kunnen en weten meer over hoe een knappe site in elkaar steekt. We hebben het dan niet over persoonlijke smaak en jij die het al snel goed vindt, maar over het grote publiek en niet te vergeten Google.

Google rankt goede websites hoger.

Ook Google is een website, deze wilt de best mogelijke keuze voor haar bezoekers het hoogst plaatsen. De indeling dat tevens voor verhoogd conversie zorgt zijn 1 van die dingen. Site structuur (silo) hoort hier net zo bij. Uiteraard het grafische gedeelte omdat het oog wat wilt en afbeeldingen zelf ook onderdeel van seo zijn zoals je logo en favicon.

Vertel zo veel mogelijk

Wat moet een zoekmachine kunnen vinden als er geen of weinig tekst op de website staat? Om de machines mee te helpen gaan we zo veel mogelijk over het onderwerp vertellen, Google zoekt naar tekst. Geef het dan ook.

Regelmatig updaten

Eenmaal klaar en daarna er nooit meer naar om kijken? Dat is geen goed idee. Websites die regelmatig van updates genieten blijven hoog ranken. Zodra er geen aandacht meer voor de website is, zakt deze langzaam maar zeker weg.

Mobiel vriendelijk

Met al onze mobiele apparatuur waarmee we het internet surfen is het wel zo handig om jouw website goed weer te laten geven op elk device. Google is hier behoorlijk ver en strikt in.

Snelle laadtijd

Niemand die graag wacht tot een pagina eindelijk is geladen. We moeten ervoor zorgen dat de pagina grootte in KB binnen beperkingen blijft. De meest simpele manier is om afbeeldingen te comprimeren. De aantal plugins van WordPress websites willen we ook minimaal houden, want al worden ze niet gebruikt, ze worden wel geladen en dat kost tijd. Goede hosting in Nederland gevestigd doet altijd de laadtijd verlagen.

Pagina SEO

Het meest belangrijke van je pagina komt helemaal bovenaan. Zodra een pagina is geladen en zonder scrollen noemen we dit gedeelte ‘boven de vouw’. In dit gedeelte komt minimaal de H1 koptekst (grootst mogelijke lettertype) met hier in je zoekwoord.

Bijhorende afbeelding seo, schema Json-LD, en misschien wel een YouTube video of PodCast. Hoe meer je hebt aan optimalisaties hoe beter het is. We gaan veel verder dan mainstream seo.

Je zoekwoorden komen in al deze optimalisaties terug. In deze seo cursus staan we tevens stil bij de geavanceerde manier om zoekwoorden op uiterst handige plekken kwijt te kunnen.

Onsite seo zo uitgebreid mogelijk

Je kan het zo gek niet bedenken of het valt te optimaliseren. Nu moet er bij gezegd worden dat op bijna elk onderdeel wel geavanceerde-seo mogelijk is. Dit is alleen maar goed nieuws want hoe meer je weet, hoe meer je kan, hoe hoger je rankt met zelfs hoge concurrentie zoekwoorden.

Geavanceerde SEO

Alles wat niet bekend is bij het grote publiek, noem het de seo-geheimen als je wilt geeft voorsprong op al je concurrentie. Klik voor meer geavanceerde seo.

Intern linken

Sitemap

Afbeelding SEO

Canonical

Meta beschrijving en titel

Table of Content (TOC)

Meervoud voor ondersteuning

Heb je je pagina klaar? Dan mag je er op die manier meerdere aanmaken. Een onderwerp zoals op deze pagina over seo kan niet op zichzelf staan. Er zijn meerdere pagina’s nodig om volledig over het onderwerp te kunnen vertellen.

Lees Meer

SEO technisch

Er is niks vervelenders dat als je bezoekers en/of Google niet met je website overweg kunnen. Het technische gedeelte behoort altijd in tip top conditie te zijn. Pagina’s, afbeeldingen of niet bestaande video’s die wel worden opgeroepen maar niet weergegeven kunnen worden geeft geen goede gebruikerservaring. Ook de onderdelen die wij mensen niet kunnen zien zoals dubbele redirects vindt Google helemaal niks en gaat hier in onze ogen net even te moeilijk over doen.

Je eigen Schema script schrijven

Elke belangrijke pagina die jouw website telt behoort standaard van schema script te zijn voorzien. Dit is mooi makkelijk voor zoekmachines, zo kunnen ze met slechts weinig data veel begrijpen waardoor jouw pagina hoog in Google komt.

Alleen nu is het geval dat automatisch verkregen schema wel heel erg standaard is waardoor de toegevoegde waarde te wensen over laat.

Omdat wij de best mogelijke seo op elk van onze pagina’s willen hebben gaan we zelf schema Json-LD leren schrijven. En op zeker dat wij wel de toegevoegde waarde weten aan te leveren.

Offsite SEO

Met offsite-seo gaat bovenaan in Google komen stukken sneller en geeft veel betere resultaten. We leren jou wat wel en juist niet te doen. Er bestaan namelijk heel wat onduidelijkheden als het gaat om offsite seo.

Tier linkbuilding

Wat is dat? In het kort uitgelegd krijgen je backlinks ook backlinks. Het resultaat hiervan is dat de ene site naar de andere linkt en de laatste naar jouw website, een soort van treintje.

Linkstroom

Doordat we backlinks in tier hebben geplaatst ontstaat er een sterke linkstroom. Google leest dan op elke tier iets over jouw onderwerp met als laatste halte de pagina die jij wilt laten ranken.

Vaak te simpel bedacht

Helaas komt er meer bij kijken dan een startpagina over jouw onderwerp vinden, een backlink aanvragen of kopen en klaar. Startpagina’s staan er nu niet om bekend om inhoudelijk iets toe te voegen, eigenlijk zijn het linkfarms. Maar dit zegt niet dat startpagina’s niet voor offsite seo te gebruiken zijn. Sterker nog, ze zijn erg sterk, mits ze op de juiste manier worden ingezet.

Socials zijn SEO krachtig

Wie reeds een eigen website heeft zal vast wel meerdere links vanaf social media kanalen zoals Twitter naar eigen site hebben geplaatst. Dit kan zeker leuk zijn om bezoekers vanuit social media te genereren, maar voor seo doet het niks.

Stack Techniek voor SEO doeleinden

Gaan we deze toepassen dan zien we opeens grote sprongen voor vindbaarheid binnen Google. Deze seo-techniek kent vrijwel niemand, of bijhorende seo-cursus moet gevolgd zijn. Hier wordt je haarfijn uitgelegd over hoe we de reuzen van het internet in ons voordeel kunnen verkrijgen.

Authority opbouwen

Er wordt een waarde aan elke website en pagina toegekend. Voor website noemen we deze Domain Authority (DA) voor pagina’s heet dit Page Authority (PA). De waarden van beiden gaan vanaf 0 tot 100. Hoe hoger het getal hoe beter dit is. Bij het plaatsen van backlinks, aanleggen van linkbuilding en inzetten van social stacking zullen deze waarden vanzelf omhoog klimmen. Je zal echter meemaken dat dit niet zo snel gaat. Om dit extra kracht bij te zetten bestaat er een speciale authority building techniek. Naast het verhogen van authority helpt het ook ranking mee.

Lees Meer

Google Mijn Bedrijf (GMB)

Laten we zeggen dat als jouw website het belangrijkst is, dan is GMB de opvolger. Het belang van Google Mijn Bedrijf wordt veel te vaak over het hoofd gezien. Terwijl dit ongetwijfeld de meeste invloed op je seo heeft.

Lees Meer

Pagina ondersteuning

Dat we zo uitgebreid mogelijk in onze website moeten zijn zegt niet dat alles op dezelfde pagina thuis hoort.

Voor dit verwijzen we nog eens graag naar WikiPedia. Door interne links vanuit de gevonden pagina wordt er ge-internlinkt naar pagina’s die meer informatie bevatten waarover de hoofdpagina schreef.

Al deze pagina’s linken intern met elkaar waardoor ze elkaar ondersteuning geven. En natuurlijk is het voor de bezoeker makkelijk om direct informatie op te vragen mocht er een deel op de hoofdpagina niet geheel duidelijk zijn of er meer over wilt weten.

SEO-specialist

Wat is eigenlijk je doel met seo? Je kan uiteraard voor alleen je eigen website en misschien die van vrienden van seo voorzien. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om zelf seo specialist te worden zodat je jouw diensten betaald kan aanbieden. Of ben je reeds seo-expert en wil je meer kennis vergaren? Misschien denk je op dit punt dat het beter voor jou is om seo uit te besteden?

Lees Meer

Slechte ervaring met seo-expert gehad ?

Het gaat niet altijd zoals je zou willen. Met alle goede bedoelingen en voornemen om alles zo goed mogelijk te doen kan het wel eens mis gaan. Of misschien gaat het juist daarom wel mis? Om een seo-specialist in te huren moet je eerst het 1 en ander weten en goed begrijpen. Maar nog belangrijker is dat je weet waar jij je geld aan uitgeeft. Helaas maar waar is een groot gedeelte van alle ontevreden ervaringen bij seo-uitbesteden deels eigen schuld.

Lees Meer

Afbeelding-SEO

Vrijwel alles dat op een pagina staat valt te optimaliseren, zo ook afbeeldingen. Uiteraard zijn er reeds bekende technieken waardoor een afbeelding seo te maken valt. Wij gaan nog een stapje verder in deze optimalisatie omdat het wel een heel lucratief onderdeel van zoekmachine optimalisatie is.

Google is behoorlijk ver met het begrijpen van afbeeldingen zoals in afbeelding-zoeken te merken is. Vergelijkbare worden bij elkaar getoond en verschillende afmetingen van het zelfde plaatje worden gegeven.

Het kan zelfs interessant zijn om met jouw afbeelding(en) bovenaan te staan zodat gebruikers deze het eerst kunnen vinden.

Offsite-seo

Er steekt zoveel achter het offsite-seo gedeelte dat dit groter is dan onsite-seo. Sommige nemen dit deel uiterst serieus maar laten wisselende resultaten zien. Die het meeste geld uitgeeft heeft doorgaans het minste resultaat. Hoe dat kan? Denken dat je iets weet terwijl er nog veel meer te leren valt is vrijwel altijd de oorzaak. Offsite-SEO waar ook linkbuilding onder valt kan zeer geavanceerd uitpakken. Het mooiste van dit verhaal is dat mensen die het weten niet alleen betere resultaten behalen maar ook niks betalen voor hun offsite-seo.

Welke seo plugin is nodig?

De beste seo-plugin geeft jou het beste gebruiksgemak en beste seo-resultaten. Welke dat is? Alleen jij weet daar het antwoord op.

Wij helpen je om je keuze te maken en vertellen wat je nu van een seo-plugin mag en kan verwachten. De aanprijzing van elk merk seo-plugin laat het lijken of als je niks meer dan deze nodig hebt om te ranken.

De promotie met mooie verhaaltjes zijn top, maar nu het kunnen. We leggen je uit op deze speciale seo-plugin pagina dat niet de plugin verantwoordelijk is voor jouw seo, maar jijzelf.

Een seo-tool komt pas tot haar recht bij juist gebruik.

seo plugin