Leestijd: 2 minuten

Afbeelding optimalistatie

Afbeelding seo maken

Er valt zoveel te doen met zoekmachine optimalisatie waaronder het onderwerp afbeelding optimaliseren. Het zal lijken dat de meeste mensen dit wel weten. Maar dan ken je de reputatie van zelfranken.nl nog niet. We gaan nog veel meer doen om afbeeldingen te optimaliseren. Dit valt allemaal keurig te volgen in de seo cursus.

Je afbeelding seo maken kent vele voordelen zoals deze vindbaar maken in Google afbeeldingen, maar ook is het een prachtige uitbreiding aan pagina seo

afbeelding optimalisatie
Komt snel

✅ Nooit schema geschreven? Geen probleem
✅ Verbinding met Knowledge Graph
✅ Veel sterker dan plugin
✅ Uiterst belangrijk seo onderdeel
✅ Je concurrentie heeft dit niet

1 op 1

De altijd aanwezige zorg bij zoekmachine optimalisatie is de laadtijd zo klein mogelijk houden. Aangezien afbeeldingen, foto’s en illustraties soms wel heel groot kunnen zijn is het noodzakelijk deze te verkleinen. Het downloaden van een groot bestand zoals 500kb duurt een stuk langer dan die van 150kb dit is logisch. Maar als er niks aan de afbeelding veranderd, waarom zal je dan de grootste laten weergeven. Tevens de afmetingen zijn een punt om te optimaliseren. Als jouw afbeelding wordt weergegeven in bijvoorbeeld 200×300 pixels dan behoort de afbeelding file net zo’n grote weergave te hebben.

Voorkant afbeelding

De weergave valt door Google te begrijpen. Ja die grote zoekmachine wordt alsmaar slimmer. Doordat dit mogelijk is kunnen we nu meer doen met optimalisatie zoals tekst, logo, naam adres telefoon gegevens (NAP) en url eraan toevoegen.

Door deze extra toevoegingen kan Google meer informatie van je afbeelding halen. Ergens in het brein van deze machine begint er een lampje te branden. Het snapt jouw toegevoegde waarde en neemt dit mee binnen het algoritme.

Metadata (EXIF)

Informatie kan zowel als aan de buitenkant als aan de binnenkant van een afbeelding staan. We kunnen bij .jpg bestanden de EXIF invullen. Dit gedeelte wordt net zo goed door Google gelezen als de buitenkant, eigenlijk zelfs nog beter. Er zijn meerdere velden die men kan invullen. Zo kan je hier het onderwerp van je afbeelding (en pagina) in kwijt. Laat dit nu heel toevallig overeenkomen met je zoekterm *knipoog*.

Geavanceerde seo stopt zelfs schema Json-LD in de exif.

Meer afbeelding optimalisatie​

De meest belangrijke afbeelding staat bovenaan je pagina, het liefst zelfs ‘boven de vouw’. Dit betekent voordat men naar beneden gaat scrollen, dus de geladen pagina weergaven zonder enige actie.

Specifiek voor deze afbeelding geldt de locatie waar het bestand is opgeborgen. Zie voor meer informatie hierover de video.

En natuurlijk mag de afbeelding ALT tag niet ontbreken. Ook hier plaats je de zoekterm van je pagina.

afbeelding alt tag