seo specialist

Wat is een SEO expert ?

Een specialist of expert in SEO is iemand die begrijpt hoe een zoekmachine zoals Google werkt. Door handige aanpassingen te maken wordt dit beter door de machine begrepen waardoor zoekwoorden bovenaan in Google komen.

Wat moet een expert allemaal kunnen ?

Elke SEO expert kent minimaal de basis seo. Die weet hoe een website in elkaar steekt, kan pagina’s optimaliseren met de standaard benodigdheden. Veelal weten experts ook het nodige over offsite-seo.

Zit er verschil in seo specialisten ?

Jazeker. De 1 kan een heel andere benadering hebben dan een ander. Hoe geleerder de expert hoe groter de verschillen. Maar voor basis SEO valt alles goed met elkaar te vergelijken.

Waar zit het onderscheid in ?

De Google richtlijnen zijn bij elke expert bekent, dit is echter het topje van de ijsberg. Hierna kan men zich in elk onderdeel verdiepen. Zo zijn er bijvoorbeeld experts die werkelijk alles weten en kunnen met Google Mijn Bedrijf. De bijhorende technieken zijn zo uitgedokterd dat niemand hun kunnen nadoen, naja misschien 5 mensen over de hele wereld.

Wat maakt iemand een goede seo specialist ?

Een goede seo specialist weet en kan meer dan alleen de Google richtlijnen. Is bekend met vele seo-technieken en kan het bewerkstelligen om zoekwoorden met hogere zoekvolume en/of concurrentie hoog in Google te komen.

Echte seo specialisten zullen nooit iets zeggen als ‘ik weet alles’. Wie dat beweert heeft geen idee wat ie zegt. Een continu bijleren door het volgen van betaalde cursussen is een pre om een goede seo specialist te zijn.

Het gebruikmaken van seo-tools is niet te vergelijken als je dat zelf zou doen. Ook de tools zijn standaard, het gaat erom wat je er meer mee kan dan een ander.

cropped-seo-cursussen-favicon.png

Wat verdient een SEO expert ?

Het uurloon van een SEO expert ligt doorgaans omstreeks de 50 Euro per uur exclusief BTW. Uiteraard kan je iemand voor minder of (veel) meer vinden. Doorgaans zijn goedkope seo-experts opzoek naar klanten. Ze hebben tijd over en kunnen veel met de uurprijs doen. De duurdere seo-specialisten hebben geen tijd voor nog een opdracht terwijl deze uit het niks worden aangeboden. De beste zijn het meest gewild waardoor ze opdrachten af moeten slaan zelfs al ligt het uurloon stukken hoger dan bij collega’s.

Wat kost zoekmachine optimalisatie ?

Als ik (Greg.) voor mijzelf kijk is de uurloon 100 euro ex btw. En zou een klusje van 10 uur kunnen aannemen. Alleen is volledige geavanceerde seo eerder een klus van 300 uur. Deze benodigde tijd wordt vaak niet door collega’s van te voren besproken. Eerder wordt er een deal gemaakt voor ‘pak weg’ 5 uur per maand. Reken maar uit hoeveel maanden er nodig zijn om aan die 300 uur te komen. Vandaar dat SEO-experts over een marathon spreken en niet over een sprint.

Zelf zoveel mogelijk doen loont

Wie zelf de handen uit de mouwen wilt steken heeft misschien niet eens een seo-specialist nodig. Al zou je zelf alleen al de basis-seo neerzetten heb je alleen een expert nodig voor controle. Mocht je van te voren weten, of is het achteraf gebleken dat basis-seo niet voldoende is voor jouw site? Dan is het wel gedaan en hoeft een geavanceerde-specialist hier weinig aan te doen.

seo cursus

SEO specialist worden

Je kan specialist worden om seo voor eigen website te doen en/of om deze dienst te verhuren. In beide gevallen is leren onlosmakelijk verbonden aan het laten ranken van zoekwoorden.

Wil je voor jezelf gaan beginnen als ZZP’er is het handiger om zoveel mogelijk informatie hierover te verkrijgen voordat je begint. Het is een alles maar makkelijke beslissing wil je kunnen slagen in deze niche.

Een duidelijk plan hebben dat ook is uitgedacht vanaf een niet roze wolk is wat je minimaal nodig hebt om ook maar te beginnen met seo-cursussen. En laat jezelf vooral toe om eerlijk en realistisch te zijn.

Heb jij wat nodig is om een succesvolle seo specialist te worden? Een bedrijf te starten met lovende recensies en zoal zo met opdrachten?

vindbaarheid in Google verhogen door je website te verbeteren

SEO specialist inhuren

Je hebt het geld maar niet de tijd of zin? Half Nederland staat te springen om jouw seo-opdracht aan te nemen. Maar bij wie moet je zijn?

Je wilt niet iemand die zichzelf als seo specialist heeft benoemd omdat er (veel) ervaring aanwezig is. Zelf heb ik veel ervaring met zwemmen, alleen is er geen A diploma aanwezig en zal ik nooit reddingszwemmer bij de strandwacht worden. Dus ervaring zegt niks, niet eens als het waar is.

Er zijn meer dingen om op te letten dan ‘een goed gevoel’ en ‘leuk persoon’. De mensen die mij kennen gaan dit beamen. Want ik geef je geen goed gevoel en ben alles behalve een leuk persoon.

Waar het echt om gaat bij iemand inhuren is wat die persoon kan. En dan niet de basis-seo Google richtlijnen, die kent half Nederland ook.