Vraag en antwoord over leiderschap met Christie's VP digitale marketing, Samantha Margolis

Bron

30 seconden samenvatting:

  • Het ClickZ Experience 2021 virtuele evenement zal enkele van 's werelds grootste marketingleiders zien
  • Hier alvast een voorproefje van een van onze keynote speakers
  • Lees twee waardevolle minuten verder met Samantha Margolis, VP digitale marketing bij Christie's

ClickZ sprak met Christie's VP digitale marketing, Samantha Margolis, om haar reis in marketingleiderschap, uitdagingen en kansen te ontdekken.

Samantha Margolis, VP digitale marketing bij Christie's V. Hoe ben je in marketing terechtgekomen?

Samatha Margolis: Ik studeerde af met een bachelordiploma in kunstgeschiedenis, wat me leidde tot een carrière in kunstveilingen. Ik ontdekte dat mijn favoriete onderdeel het vinden van manieren was om mensen in contact te brengen met kunst en objecten waar ze van houden en om de veilingervaring toegankelijker te maken. Daarna studeerde ik luxemarketing, digitale marketing en productontwikkeling aan de NYU Stern School of Business en stapte ik over naar het Digital Marketing-team bij Christie's.

V. Wat vind je het leukste aan je rol?

Samatha: Ik vind het heerlijk om elke dag met ongelooflijke objecten aan de slag te gaan en ze naar een nieuw publiek te brengen. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik tijdens mijn carrière de kans heb gehad om aan alles te werken, van The Collection of George Michael tot verloren Da Vinci-schilderijen tot meteorieten. Elke dag is anders! Christie's organiseert veilingen in meer dan 80 categorieën – 's ochtends bepaal ik de beste tactieken om kopers van meteorieten te targeten en' s middags werk ik samen aan een strategie om een meesterwerk van Picasso aan te kondigen.

V. Wat was de grootste uitdaging waarmee u tijdens de pandemie te maken kreeg?

Samatha: Een marketingstrategie creëren die zich kan aanpassen aan zoveel onbekenden.

V. Wat is je grootste les geweest van de afgelopen 18 maanden?

Samatha: Dat mensen zich flexibeler kunnen aanpassen dan wij ze de eer geven. Toen ik bijna 9 jaar geleden bij Christie's begon, zeiden collega's dat ze klanten hadden die nooit internet zouden gebruiken. Ik denk niet dat iemand dat nu zou zeggen.

V. Wat zijn volgens u de drie belangrijkste kansen voor marketing in 2022?

Samatha: Test en leer. Dit is misschien een beetje een vals antwoord: we hebben zoveel veranderingen gezien in het marketingecosysteem en er zullen er zeker nog meer volgen. Sterke marketeers zullen voortdurend moeten experimenteren met verschillende opties en mogelijkheden om te ontdekken wat wel en niet werkt voor hun merk.

Ga een open dialoog aan met klanten. We weten dat klanten bereid zijn informatie met merken te delen als ze er iets waardevols voor in ruil krijgen. Als marketeers hebben we de mogelijkheid om nieuwe manieren te vinden om die waarde te creëren en te communiceren om duurzame relaties met klanten op te bouwen en te leren hoe we nieuwe kunnen creëren.

V. Kun je ons iets over jezelf vertellen dat maar weinig mensen weten?

Ik ben een horrorfilmfanaat!

Doe op 27 oktober mee met de ClickZ Experience voor een leerzame dag met veel impact met 's werelds toonaangevende marketeers – ontdek consumenteninzichten, beheers uw strategie en technologie-stack.

Abonneer u op de ClickZ-nieuwsbrief voor inzichten in het veranderende marketinglandschap, prestatiemarketing, klantervaring, thought leadership, video's, podcasts en meer.

Ga met ons in gesprek op LinkedIn en Twitter .

De post Vraag en antwoord over leiderschap met Christie's VP digitale marketing, Samantha Margolis verscheen eerst op ClickZ .